maandag 21 maart 2011

Vrouw, blijf bij je leest!

Er was eens een tijd dat de vrouw thuis zat, al haar vijf kinderen verzorgde en rond vier uur begon met het doppen van de boontjes. Ze deed de was, zorgde dat het huis schoon was en dat ze de kinderen rond drie uur bij de school opwachtte om daarna thuis met diezelfde kinderen thee te drinken. Nu zeg ik niet dat die situatie perfect was, maar het was tenminste iets!

Ik liep laatst naar de bushalte toe. Ik zag toen een poster met daarop de tekst 'Feminisme 3.0'. Blijkbaar heeft het feminisme een volgend niveau gehaald. Wat moet ik me daar dan bij voorstellen? Moeten vrouwen nog verder emanciperen? Moeten mannen nog verder terugtreden? Ik bedoel, wat heeft het feminisme de man nou gebracht? Veertig jaar geleden kwam je als man thuis en stond de pot met vlees en groenten al op tafel. Nu komen we thuis in een teringbende en moeten we zelf gaan koken. Zitten we weer patat te vreten! We moeten in opstand gaan komen, we moet als man gaan emanciperen! Het is toch ook zo, wat hebben mannen nou nog? Vrouwen mogen een broek dragen, wij nooit een rok. Ik weet nog dat de boxershorts van Björn Borg alleen voor mannen waren. Nu zijn ze er ook voor vrouwen, en nog goedkoper ook! Maar als ik een string aandoe tijdens het uitgaan wordt ik raar aangekeken.

Mannen worden ook steeds vrouwelijker. Het is blijkbaar hip om vrouwelijk te zijn. Waarom zou er anders een mannen-bh op de markt zijn gezet. Alle modeontwerpers zijn vrouw of homo. Ik wil pleiten voor de herinvoering van de echte man. Je weet wel, een behaarde, onverzorgde vent die voetbal kijkt en kroketten met mayo zit te eten. Een vent die alleen maar ongeïnteresseerd 'ja, ja, ja' zegt als zijn vriendin iets emotioneels zit te vertellen. Een vent die met zijn stinksokken in bed ligt te meuren en zijn vrouw vraagt om een sandwich te maken. En snel een beetje!

Ik weet eigenlijk wel dat ik niet de persoon ben om hier mee te beginnen. Ik ben immers een beetje vrouwelijk. Maar als niemand anders het doet moet ik het wel zijn. Waarom laten mannen het zover komen? Als de emancipatie van vrouwen doorgaat staat er over tien jaar in elk huishouden een Femke Halsema look-alike te bitchen op ons. Willen we dat dan? Ik dacht het niet. Laten we als mannen alsjeblieft opstaan tegen dat soort types en laten we met z'n allen weer man zijn! Dan kunnen vrouwen wel verder emanciperen, maar als de man er niet op reageert en er bij ons niets verandert levert het hen niets op!

They're not gonna like me! (I know, I know!) ;-)

2 opmerkingen:

  1. Nou nou Benjamin,... nee hoor. Leuke felle column met een knipoog. PAs op voor grof taalgebruik. Dat haalt de kracht wat naar beneden. 'Patat te vreten.....'bijv.
    Laatste zin kan sterker wat mij betreft... wat bedoel je precies?

    Groet
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Love your site man keep up the good work

    cialis

    BeantwoordenVerwijderen